DaVinci IQ2

Winkelprijs:
€200

Beschrijving

Bij het merk DaVinci denk je natuurlijk direct aan de bekende kunstenaar, maar deze vaporizer fabrikant is toch echt andere koek. Ze staan garant voor betrouwbare producten met oog voor detail en functionaliteit.

Bij dit nieuwe model geldt ook. De IQ2 heeft aantal revolutionaire nieuwe functies waaronder  het wieltje aan de onderkant van het apparaat waarmee je de luchtstroom naar eigen wens kan aanpassen voor een nog optimalere damp ervaring. Ook hebben ze een hoop technologie toegevoegd waarmee je bijvoorbeeld door middel van een app en op het apparaat de dosis van je gebruikte cannabis kan bijhouden. (Let op: De app is momenteel alleen te gebruiken op Android apparaten. Gebruikers van iOS kunnen deze functies wel op het apparaat zelf gebruiken).

Ook is de DaVinci IQ2 uitstekend te gebruiken bij het verdampen van concentraten.

Dosisberekening op apparaat en in-app

Het ‘DaVinci-Doseringsalgoritme’ is een berekening waarvoor patent is aangevraagd op een aantal variabelen; De hoeveelheid die in het apparaat is geladen en de potentie of soort van de kruiden.

De IQ2 houdt alles voor je bij. Je dosis, de soorten cannabis die je gebruikt, en zelfs hoe lang je hijst met wat voor airflow instellingen. Door deze metingen kan je goed bijhouden hoe het apparaat presteert bij de verschillende soorten cannabis die je hebt gebruikt, en kan je op basis hiervan je gebruik afstemmen naar wens. Ook kan je ervoor kiezen om de bijgeleverde caps te gebruiken. Hiermee laad je de kamer altijd met 0,2g cannabis.

Momenteel is de app alleen nog te gebruiken op Android apparaten, maar gebruikers van iOS kunnen al deze functies ook via het apparaat zelf gebruiken.

Air Dial™

De instelbare luchtstroom is de op één na beste nieuwe functie van DaVinci; vijf instelbare niveaus zullen verschillende resultaten opleveren. De trekweerstand op de IQ2 is enorm verminderd ten opzichte van de originele IQ. Aan de andere kant, met een betere luchtstroom, is de damp van de IQ2 50% koeler dan typische verdampers, en je kunt deze naar behoefte aanpassen. Voor een dichte damp kunt u de luchtstroom verminderen en de trekweerstand verhogen door de knop met de klok mee te draaien.

Minimalistisch

Op het eerste gezicht lijkt IQ2 op het IQ, omdat ze allebei een vergelijkbare behuizing hebben. Het materiaal is echter anders en kan de reden zijn dat het ondanks extra functies en verbeteringen lichter is. Het heeft dezelfde 51 LED’s en bedieningselementen met drie knoppen om door de modi en de temperatuurinstellingen te navigeren. Aan de andere kant wordt de IQ2 geleverd met een afwerking in geborsteld aluminium en onderscheidt hij zich van de originele DaVinci IQ (OG IQ).

IQ geadopteerde functies

Allereerst is de DaVinci IQ2 een ander niveau van OG IQ en niet een geheel nieuwe game. Daarom heeft het de kenmerken van de OG IQ, maar met een beetje bijwerking van details. Ja, de binnenkant van het apparaat is nog steeds volledig keramisch zirkonia, inclusief de smaakkamer, de verwarmingskamer en de kamerreducerende parel. Verder blijven de temperatuurmodi en instellingen als volgt:

Boost:

Verhoogt het apparaat tot 221°C wanneer u de bedieningsknop voor de IQ2 ingedrukt houdt. Deze modus is het beste voor het einde van uw sessie om de resterende actieve ingrediënten uit uw materiaal te extraheren. Op dezelfde manier kun je het op elk moment gebruiken voor een snelle en zeer krachtige damp. Druk op de omhoog/omlaag-knop om door te gaan met de vorige temperatuur of modus.Stand-by: deze modus wordt geactiveerd wanneer u de bedieningsknop loslaat tijdens de BOOST-modus. Het koelt het apparaat om het materiaal te sparen en de batterij te sparen. Vervolgens wordt het apparaat uitgeschakeld na twee minuten inactiviteit.

Precisie:

Na activering stelt de IQ2 de temperatuur in op 191°C. Je kunt het aanpassen van een bereik van 176°C tot 221°C met de omhoog/omlaag-knoppen aan de zijkant.

Stealth:

Deze modus past de helderheid van de LED’s aan voor een rustige sessie, vooral wanneer u niet in het openbaar de aandacht wilt. Aan de andere kant is het handig als je de IQ2 in bed gebruikt voor rustige nachtsessies.Slim pad: de IQ2 is geprogrammeerd om bij activering in deze modus te werken. DaVinci ontwikkelde het voor een praktische en ongecompliceerde sessie. De sessie duurt 8 minuten en het apparaat zal de temperatuur vanzelf geleidelijk verhogen. Er zijn vier voorgeselecteerde bereiken en het is verstandig om bij de laagste te beginnen.

Wat zit er in de doos

1xDaVinci IQ2 Verdamper
1x10mm Bubbler-Adapter
9xBiologisch Katoen
1x0,2g Doseringcapsule
1xKeramisch Extract - Tab
9xAlcoholdoekjes
1xUSB Oplaadkabel
1xPick Tool